Stress og udbrændthed

Stress og udbrændthed er en almindelig tilstand som flere og flere oplever. Stress kan have stor indvirkning på vores fysiologiske tilstande og vise sig som bl.a. søvnbesvær, vejrtrækningsproblemer, ondt i maven, sitrene i kroppen, uro, trykken for brystet, osv. Det er alt sammen meget ubehageligt og mange kan udvikle nærmest angstligndende tilstande. Men i virkeligheden hjælper kroppen os til at fortælle, at der er ubalance i vores system og der er brug for at få ro på ens liv igen. Oplever du nogle af disse fysiologiske reaktioner, så tøv ikke med at kontakte mig, så vi sammen kan finde ud af, hvorvidt et samtaleforløb kunne være en løsning for dig.

Stress kan udløses af både arbejdsmæssige ting, men i den grad også af ting i privatlivet. Mange oplever stress ifm. Forandring på arbejdet, for stort arbejdspres, manglende følelse af anerkendelse, præstationspres, og lignende. Det kan være en stor hjælp at tale med en udefrakommende med viden om emnet for i første omgang at finde ud, hvad ens stressreaktion skyldes og for herefter at tage første skridt til at finde ud, hvordan man kan minimere stress i sin hverdag og finde tilbage til en god livsbalance. Mange der er stressede oplever også følelsesmæssige reaktioner og fortæller bl.a. at de er mere vrede, mere grådlabile eller har mindre lyst og initiativ.

På privatlivet kan mange opleve det overvældende og stressende f.eks. at blive forældre, eller hvis man står overfor store forandringer i privatlivet. Årsagerne kan være mange og vi vil sammen udfolde, hvad der gør, at lige netop du er blevet stresset.

I et samtaleforløb med mig, hvis du henvender dig med mistanke om stress, vil vi folde ud, hvad der kan have været årsagerne til at du føler dig stresset. Sammen vil vi derigennem arbejde med, om der er forandringer i dit liv, du skal tage for at finde balancen igen. Ofte vil samtaler omkring stress ifm. Arbejde kommer til at handle om dine værdier og dine ønsker for dit arbejdsliv. Handler det om privatlivet, vil samtalerne ofte dreje sig om, hvordan du kan prioritere mere tid til det selv eller stille dig anderledes, når livet laver krumspring.